tdlogo

Leta 1982 so se domačini lotili ureditve spominske sobe,posvečena generalu Rudolfu Maistru –Vojanovu. Aktivnosti je vodil in usklajeval KO SZDL, v okviru katerega je bil oblikovan gradbeni odbor, ki ga je vodil g. Franc Grajfoner. Idejno zasnovo spominske zbirke je oblikoval g. Aleš Arih iz Zavoda za varstvo naravne in kulturne dediščine Maribor.

Spominska soba, ki je dobila prostor na podstrešju Štupičeve vile, je odprla vrata 14. septembra 1986. Soba je bila zelo dobro obiskana in  je kljub razglasitvi sobe kot kulturni spomenik občine Lenart, bila v postopku  denacionalizacije, katere predmet je bila Štupičeva vila,  vrnjena potomcem.  Spominska soba se je morala umakniti. A samo za kratek čas.

19. novembra 1999 smo v obnovljenem zadružnem domu (sedaj kulturni dom) odprli novo spominsko sobo, kjer vse od takrat sprejemamo številne obiskovalce.

 

OGLED SPOMINSKE SOBE
Ogled spominske sobe je možen po vnaprejšnji najavi, vse dni v tednu. Obiskovalci in skupine obiskovalcev, ki želijo vodenje po sobi se najavijo po elektronski pošti;  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Vstopnine ni, so pa dobrodošli prostovoljni prispevki.

Program razvoj podeželja

program razvoja_podezelja_logo_1

Oi Slovenske ve gorice

ZAVRŠKI MUZIKANTI IN TRIO ZLATKA MUNDE - STARI MUZIKANT

Poslušaj na MMC RTV SLO

Kliknite na spodnjo povezavo:

Rudolf Maister - Vojanov - Kitica mojih

Spletna stran uporablja piškotke za boljšše delovanje in zagotavljanja storitev. Več o varovanju in zasebnosti podatkov ter o piškotkih si lahko preberete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotkov na spletni strani.