tdlogo

 


 

 

Operacija: Maistrova klet na Zavrhu

 

 


ZAVRŠKI CEKOR

 

Završki CEKOR je projekt, ki ga izvaja občina Lenart v sodelovanju s partnerjema Mišel Vugrinec s.p. in Turistično društvo Rudolf Maister – Vojanov Zavrh.

Projekt je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), potem ko je izbran za sofinanciranje v sklopu 3. javnega poziva EKSRP, z namenom uresničevanja ciljev Strategije lokalnega razvoja na območjih občin, ki so povezane v lokalno akcijsko skupino LAS Ovtar Slovenskih goric.

 

Završki CEKOR je prostor, ki združuje funkcije:

 

 

Završki CEKOR je lociran v kletnem prostoru Štupičeve vile (Maistrova klet), souporablja pa teraso med vilo in kulturnim domom. V vili se na nadstropju nahaja stalna muzejska postavitev Maister po Maistru.

 

Završki CEKOR je regijska turistična točka, ki bo obiskovalcem in domačinom ponujala urejen prostor v neposredni bližini turistične znamenitosti – Maistrovega stolpa in Spominske sobe generala Maistra, z informacijami o zanimivostih Zavrha in bližnje regije, izbrano ponudbo domačih izdelkov in osnovno gostinsko ponudbo ter razgledom na pokrajino, ki je glavni motivator za obisk Zavrha.

Maister je namreč po težkih časih in med prebolevanjem bolezni med vsemi možnostmi izbral prav Zavrh za oddih in povrnitev moči. Zakaj? Ker prav ti kraji nudijo dobro vino, odlično kulinariko, odprte ljudi in naravne lepote, ki povrnejo moči in nahranijo dušo za nove podvige ali pa za pisanje pesmi.

 

Z ureditvijo okolice in vile, umestitvijo motoričnih igral ter dodatnimi zanimivimi vsebinami, je Završki CEKOR znova postal ‘dnevna soba na prostem’ Zavrha in okolice, kjer se lokalni prebivalci, mladi in družine rade zbirajo in družijo. Poskrbljeno je za celostno ponudbo, ki je bila pred tem prisotna samo ob nekaj tradicionalnih dogodkih.

Za zahtevnejšega turista so v Završkem CEKORju na voljo informacije o integralnih turističnih produktih in drugih pomembnih informacijah (prenočišča, kolesarske poti, izleti, pohodniške poti …) glede regije.

 

V prostorih Završkega CEKORja lahko najdete še nabor izbranih domačih izdelkov iz obstoječega ter novega nabora LAS Ovtar, suvenirje, obrtniške in umetniške izdelke lokalnih ponudnikov.

Okolica namreč ponuja zelo bogat nabor lokalnih prehrambnih izdelkov, a so ponudniki teh razpršeni po širšem območju. Završki CEKOR jih je za lažji nabor zbral v spletni trgovini. Z nekaj kliki si lahko sestavite poln ceker z izbranimi izdelki in ga ob prevzemnih terminih prevzamete v prostorih Završkega CEKORja.

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.
Ukrep LEADER (19.2)

 

Dodatne informacije:

 

Program razvoja podeželja

Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja

 

Program razvoj podeželja

program razvoja_podezelja_logo_1

Oi Slovenske ve gorice

ZAVRŠKI MUZIKANTI IN TRIO ZLATKA MUNDE - STARI MUZIKANT

Poslušaj na MMC RTV SLO

Kliknite na spodnjo povezavo:

Rudolf Maister - Vojanov - Kitica mojih

Spletna stran uporablja piškotke za boljšše delovanje in zagotavljanja storitev. Več o varovanju in zasebnosti podatkov ter o piškotkih si lahko preberete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotkov na spletni strani.