tdlogo

24. decembra 1961 je na Zavrhu, v prostorih zadružnega doma,  potekal ustanovni občni zbor Turističnega društva Zavrh – Voličina. Ustanovnega občnega zbora se je udeležilo 35 zainteresiranih krajanov, ki so prihajali iz različnih naselij današnje Krajevne skupnosti Voličina.

Dober mesec pred ustanovnim občnim zborom, 22. novembra 1961, se je pri g. Ivanu Fantiču na Zavrhu zbralo deset zanesenjakov, ki so oblikovali iniciativni odbor turističnega društva. Člani iniciativnega odbora so bili: Ivan Fantič, Ivan Kocbek, Franc Krajnc, Jožef Kocbek in Marin Čeh vsi iz Zavrha, Janez Karo in Jožef Dajčman iz Spodnje Voličine, Franc Šilec iz Zgornje Voličine, Vlado Čuček iz Črmljenšaka ter Franc Potrč iz Dolgih Njiv. 

Na ustanovnem zboru je član iniciativnega odbora, Janez Karo, predlagal, da bi se turistično društvo imenovalo po generalu Rudolfu Maistru. Prvi upravni odbor je štel kar 19 članov, saj so želeli, da so vsa naselja zastopana s svojim predstavnikom. Računali pa so tudi, da se bodo vključevali v društvo z območja celotne občine Lenart, saj je bilo to prvo turistično društvo ustanovljeno na tem območju.

Prvi predsednik društva je postal Janez Karo. 

Ustanovitev turističnega društva je bila posledica želje in vizije članov iniciativnega odbora, da na Zavrhu, kot najprimernejši točki, postavijo razgledni stolp in spominsko ploščo generalu Rudolfu Maistru, občasnemu obiskovalcu in občudovalcu teh krajev. Zavrh pa naj po njihovem mnenju postane pomembna turistična in izletniška točka tega območja.

Program razvoj podeželja

program razvoja_podezelja_logo_1

Oi Slovenske ve gorice

ZAVRŠKI MUZIKANTI IN TRIO ZLATKA MUNDE - STARI MUZIKANT

Poslušaj na MMC RTV SLO

Kliknite na spodnjo povezavo:

Rudolf Maister - Vojanov - Kitica mojih

Spletna stran uporablja piškotke za boljšše delovanje in zagotavljanja storitev. Več o varovanju in zasebnosti podatkov ter o piškotkih si lahko preberete tukaj.

Strinjam se z uporabo piškotkov na spletni strani.